Hyppää sisältöön

Voit liittyä meille vain palkansaajana. Opiskelu ei kuitenkaan ole este jäsenyydelle. Vaikka olisit siis opiskelija, voit liittyä meille töissä ollessasi. Kun kerran olet liittynyt jäseneksi, ei jäsenyyttä tarvitse päättää, vaikka aloittaisit tai jatkaisit opintoja.

Jäsenyys kannattaa

Jäsenyys meillä kannattaa. Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, sinulla on mahdollisuus hakea ansiopäivärahaa opiskelun tueksi. Näin voit käyttää työttömyys- tai lomautusaikaa myös opiskeluun.

Vaikka opiskelu ei ole este jäsenyydelle, voi opiskelu kuitenkin estää ansiopäivärahan saamisen. Vaikka et olisi oikeutettu ansiopäivärahaan, koska olet opiskelija, kannattaa jäsenyys meillä pitää silti voimassa. Jäsenenä säilytät jo keräämäsi työssäoloehdon ja voit hakea ansiopäivärahaa opintojen päättymisen jälkeen, jos et heti löydä sopivaa työpaikkaa.

Kun säilytät kassajäsenyyden, voit opintojen aikaisella työnteolla kerätä työssäoloehtoa. On hyvin tavallista, että opiskelijat työskentelevät esimerkiksi opintojen loma-ajoilla. Näillä töillä voit kerätä työssäoloehtoa, kunhan jäsenyytesi meillä on voimassa.

Jos siis opintojen aikana teet työtä, sinun kannattaa liittyä meille viimeistään heti ensimmäisenä työpäivänä. Kun kerran olet liittynyt, eivät opinnot ole este jäsenyyden säilyttämiselle.

Liity jo opintojen aikana

Kun opiskelet, sinun kannattaa harkita liittymistä meille työttömyyskassaan jo opintojen aikana.

Kun opintojen aikana teet töitä, voit liittyä heti ensimmäisenä työttömyyspäivänä.

Opintojen aikana tekemillä töillä voit kerätä työssäoloehtoa siten, että sinulla voi olla oikeus ansiopäivärahaan opintojen päättyessä. Tämä on mukavaa, koska silloin voit hakea ansiopäivärahaa, jos et heti valmistuttuasi löydä töitä.

Ansiopäivärahan turvin sinulla on perusturvaa parempi tuki työnhaun ajaksi!

Opiskelu ja jäsenmaksu

Jäsenmaksumme on kaikille sama, eikä siihen ole mahdollista saada alennuksia tai vapautusta. Työttömyyskassa on keskinäisen vastuun perusteella toimiva yhteisö ja jäsenmaksuilla rahoitamme maksamiamme etuuksia. Siksi on mielestämme tärkeää, että kaikki jäsenet osallistuvat yhtäläisesti.

Jos jäsenmaksu on omaan elämäntilanteeseesi nähden liian suuri, voit pyytää meiltä lisää maksuaikaa tai mahdollisuutta maksaa erissä. Tällaiset järjestelyt onnistuvat joustavasti.