Hyppää sisältöön

SAAVUTETTAVUUSSELOSTE

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.ytkkassa.fi sekä oma.ytk.fi. Seloste on laadittu 4.12.2023.

Palveluja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Verkkosivusto ytkkassa.fi on julkaistu joulukuussa 2023. Olemme rakentaneet verkkosivun saavutettavuuskriteerien mukaisesti. Sivuston saavutettavuus tullaan arvioimaan yhdessä ulkopuolisen auditoijan kanssa vuonna 2024.

OmaYTK-asiointipalvelu (oma.asiointi.fi) on julkaistu kesäkuussa 2016. Asiointipalvelun saavutettavuuden olemme arvioineet yhdessä ulkopuolisen auditoijan kanssa kesäkuussa 2019. OmaYTK:n saavutettavuusmuutokset on julkaistu syksyllä 2020. Jatkuvassa kehitystyössä otetaan huomioon saavutettavuusvaatimukset. Vanhimmilta osin hakemuslomake ei täytä kaikkia saavutettavuusvaatimuksia. Puutteet korjataan kehittämistyön yhteydessä.

Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 12.12.2023

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosivusto ytkkassa.fi on rakennettu täyttämään saavutettavuusvaatimukset.

Oma.ytk.fi -asiointipalvelu (oma.asiointi.fi) ei tällä hetkellä täytä kaikkia vaatimuksia saavutettavuuden osalta. Kehitystyö on käynnissä ja puutteet korjataan sitä mukaan, kun palvelua päivitetään.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivulla ytkkassa.fi on joitain lomakkeita, jotka eivät täysin täytä saavutettavuusvaatimuksia. Suurin osa lomakkeista on julkaistu ennen 23.9.2018. Liitteiden ja lomakkeiden saavutettavuus tarkistetaan ja päivitetään versiopäivitysten yhteydessä.

Oma.ytk.fi -asiointipalvelussa (oma.asiointi.fi) on sähköinen ansiopäivärahahakemus. Hakemuksella päiväkohtaisten tietojen osalta on saavutettavuusongelma mobiiliskaalautumisen suhteen. Kaikki valinnat eivät välttämättä näy kokonaan, kun näyttö skaalataan mobiilikokoon. Puutteet korjataan kehittämistyön yhteydessä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Sinulla on oikeus saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Jos et saa näitä tietoja verkkopalvelustamme saavutettavassa muodossa tai haluat antaa muuta palautetta saavutettavuudesta, lähetä meille sähköposti osoitteeseen [email protected] . Vastaamme palautteeseesi 14 päivän sisällä.

Saavutettavuuskantelun ja -selvityspyynnön tekeminen

Kun olet antanut meille saavutettavuuspalautetta, mutta et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000