Hyppää sisältöön
Etusivu Jäsenyys

Työttömyys­kassan jäsenyys kannattaa

YTK Työttömyyskassan jäsenenä saat mielenrauhaa työelämään ja turvaat ansiosi työelämän käänteissä.

Jäsenyys YTK Työttömyyskassassa saa pitkähiuksisen miehen hymyilemään

Työttömyyskassan jäsenyys on fiksua! Vain työttömyyskassaan kuulumalla voit saada ansiotuloihisi perustuvaa korvausta silloin, jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan. Myös osa-aikatyön tai sivutoimisen yritystoiminnan oheen voit saada ansiopäivärahaa kattamaan vajaaksi jääviä kuukausituloja. Työttömyyskassasta saat lisäksi vuorottelukorvausta vuorotteluvapaalle tai liikkuvuusavustusta silloin, kun uusi työ sijaitsee kauempana kotoa. Testaa päivärahalaskurilla, paljonko saisit ansiopäivärahaa!

YTK Työttömyys­kassa on avoin kaikille palkansaajille

Olipa koulutuksesi, ammattisi tai ala, jolla työskentelet mikä tahansa, YTK Työttömyyskassan jäsenyys sopii kaikille. Edellytyksenä on vain, että olet liittymishetkellä työssä ja alle 68-vuotias.

Meillä pidät ansioturvasi kunnossa helposti yhdellä vuosimaksulla. Vuonna 2024 kassajäsenyys maksaa 105 €, eli alle 9 € kuukautta kohden. Jos liityt kesken vuoden, maksat vain loppuvuoden jäljellä olevan osuuden.

Liity sinäkin Suomen suosituimpaan!

Meiltä saat

  • ansiopäivärahaa työttömyyden, lomautuksen, osa-aikatyön tai sivutoimisen yritystoiminnan ajalle
  • vuorottelukorvausta vuorotteluvapaalle
  • liikkuvuusavustuksen, kun uusi työ on kaukana
  • muutosturvarahaa
  • mahdollisuuden hankkia kattavat työelämäpalvelut YTK Työelämän kautta

Jäsenmaksu loppuvuodelle, kun liityt kassaan nyt

90.37 €

Jäsenemme suosittelevat 😍

Pidän siitä miten asioita on kehitetty viime aikoina eli jäsenet on otettu mukaan toimintaan ja heidän mielipiteitään ja kokemuksiaan arvostetaan. Kassa ei ole kasvoton vaan hyvinkin lähestyttävä sekä vaikuttava toimija alallaan. Kehittyvä kassa monellakin tapaa.

Tuija

YTK tuntui hyvältä ja edulliselta vaihtoehdolta turvata työelämän muutokset. Yllättäen vaihdoin myös alaa, jolloin työttömyysturva takasi lapsiperheelle toimeentulon opiskeluiden aikana. Uusi ammatti ja uusi työ alkanut. Kiitos mukana olosta. En olisi tässä muuten.

Sauli

Kiitos erittäin hyvästä palvelusta! Ammattimaista ja ystävällistä palvelua sekä asiakkaan kohtaamista!

Satu
Kiitos nopeasta vastauksesta! Tästä juuri pidän YTK:ssa, että asiat opastetaan hyvin ja viesteihin vastataan nopeasti.
Sami

Jos joka paikassa olisi tällaista asiakaspalvelua, niin tää maailma olisi niin paljon parempi paikka!

Tuomo
Kiitos koko YTK:n henkilökunnalle. Asiakaspalvelu on ollut näiden vuosien aikana loistavaa!!! Toivotan teille hyviä ja onnistuneita (onnellisia) vuosia eteenkin päin!
Maarit
Kiitos kuluneista kymmenistä vuosista! Tämä kassa on ollut edullinen ja asiansa osaava, ei mitään valittamista!
Kirsi

Usein kysyttyä jäsenyydestä

YTK Työttömyyskassa on avoin kassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit liittyä meille riippumatta siitä, mikä on ammattisi, millä alalla työskentelet tai mikä on koulutuksesi. Edellytyksenä on, että olet alle 68-vuotias ja liittymishetkellä työssä.

YTK Työttömyyskassan jäsenmaksu on 99 € vuonna 2023. Jos liityt kesken vuoden, maksat jäsenmaksusta vain loppuvuoden jäljellä olevan osuuden. Vuoden 2024 jäsenmaksu on 105 €.

YTK Työttömyyskassan jäsenyydellä saat ansioturvan ja kassapalvelut. YTK Työttömyyskassan jäsenet voivat halutessaan liittyä myös YTK Työelämä ry:n jäseneksi ja saada sitä kautta kattavat työelämäpalvelut, kuten lakiapua työsuhteen pulmatilanteisiin, vakuutukset työhön ja vapaalle, tukea työnhakuun ja osaamisen kehittämiseen sekä monia etuja vapaa-aikaan.

Ansiopäivärahan saamiseksi vaadittava jäsenyys- ja työssäoloehto on 26 viikkoa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on työttömyyskassan jäsenyysaikana kerrytettävä vähintään puoli vuotta työssäoloehdot täyttävää työtä.

Työttömyyskassan vaihtaminen on helppoa! Liity meille ja valtuuta meidät irtisanomaan jäsenyytesi edellisessä kassassa.

Työttömyyskassaan ei voi liittyä työttömyyden tai lomautuksen aikana. Osa-aikatyössä tai nollatuntisopimuksella työskennellessä liittymispäivän tulee olla työpäivä.

Jäsenyys työttömyyskassassa on tärkeä tuki työelämän käänteissä. Elämääsi voi tulla hetkiä, jolloin harkitset meistä luopumista. Onneksi useimmissa tilanteissa luopuminen ei ole välttämätöntä. Tutustu eri tilanteisiin ja lähetä meille tarvittaessa eroilmoitus.

Vain työttömyyskassaan kuulumalla voit saada palkkatuloihisi perustuvaa ansiopäivärahaa silloin, kun töitä ei ole. Jos et ole työttömyyskassan jäsen, voit saada Kelan maksamaa peruspäivärahaa, joka on huomattavasti vähemmän, kuin ansiopäiväraha. Ansiopäivärahaa voit saada, jos jäät työttömäksi tai lomautetuksi, tai teet osa-aikatyötä tai toimit sivutoimisena yrittäjänä. Työttömyyskassasta saat myös vuorottelukorvausta vuorotteluvapaalle sekä liikkuvuusavustusta silloin, jos uusi työ on kaukana kotoa.

Kaikki työttömyyskassat maksavat samansuuruista päivärahaa samojen lakien mukaisesti.

Testaa päivärahalaskurilla, paljonko saisit ansiopäivärahaa!

Jäsenyyden päättäminen

Jos työttömyyskassan jäsenyydestä ei ole sinulle enää hyötyä, voit päättää jäsenyytesi. Jos olet YTK:n täysjäsen ja eroat työttömyyskassasta, päättyy samalla jäsenyytesi YTK Työelämä ry:ssä.