Hyppää sisältöön

Jäsenyys YTK Työttömyyskassassa on tärkeä. Jäsenenämme saat tukea ja turvaa työelämän käänteisiin.

Kun jäsenyysaikana täytät työssäoloehdon, voit hakea meiltä ansiopäivärahaa. Voit hakea meiltä myös liikkuvuusavustusta, muutosturvarahaa sekä vuorottelukorvausta

Jäsenyys meillä maksaa 105 € vuonna 2024.

Vain työssä ollessasi voit liittyä, joten sinun kannattaa liittyä meille heti ensimmäisenä työpäivänä.

Ansiopäivärahan jäsenyysehto

Ansiopäivärahaoikeus edellyttää sitä, että olet ennen työttömyyttä ollut jäsen vähintään 26 edellistä viikkoa ja jäsenyysaikana olet kerännyt työssäoloehdon.

Lakimuutoksen myötä ensi syksystä alkaen työssäoloehto pitenee puolesta vuodesta vuoteen. Samalla myös jäsenyysehto pitenee. Jatkossa ansiopäivärahaan on oikeus palkansaajakassan jäsenellä, joka on ollut vakuutettuna (eli jäsen) vähintään 12 edellistä kuukautta ja joka kalenterikuukausina, joina on ollut vakuutettuna, on kerännyt vaadittavan työssäoloehdon.


Jäsenyyden edellytykset

Kun olet palkkatyössä, voit liittyä meille. Meillä ei ole ammattiin liittyviä jäsenrajauksia, joten voit liittyä meille riippumatta alastasi. Sinun ei myöskään tarvitse vaihtaa työttömyyskassa, jos vaihdat alaa. Me voimme olla ansioturvasi koko työuran ajan.

Lue tietopankistamme lisää jäsenyyden edellytyksistä.

Liittyminen

Liittyminen meille on vaivatonta ja nopeaa. Jos et vielä ole jäsen, liity heti!

Lue tietopankistamme lisää, mitä tapahtuu, kun lähetät meille jäsenhakemuksen.

Jäsenmaksu

Kun olet jäsen, muista pitää jäsenyys voimassa. Se onnistuu maksamalla jäsenmaksu. Saat ensimmäisen jäsenmaksulaskun, kun olemme hyväksyneet jäsenhakemuksesi. Tämän jälkeen lähetämme sinulle jäsenmaksulaskun kerran vuodessa. Jos jäsenyytesi joskus päättyy vaikka keskellä vuotta, voimme palauttaa käyttämättä jääneen jäsenmaksun.

Lue tietopankistamme lisää jäsenmaksustamme.

Työttömyyskassan vaihtaminen

Jos olet jo jäsen jossain työttömyyskassassa, voit jouhevasti vaihtaa jäsenyyden meille ilman, että menetät keräämääsi oikeutta ansioturvaan.

Lue tietopankistamme lisää kassan vaihtamisesta.

Jäsenyyden päättyminen

Jäsenyyttä meillä ei kannata päättää, vaikka työuraasi tulisi erilaisia taukoja. Säilyttämällä jäsenyyden säilytät myös jo keräämäsi ansioturvan esimerkiksi opintojen tai vanhempainvapaan ylitse. Jos olet siirtymässä eläkkeelle, ei jäsenyys meillä ole sen jälkeen enää ajankohtaista.

Lue tietopankistamme lisää jäsenyyden päättämisestä.