Hyppää sisältöön

Kun liityt meille, saat ensimmäisen jäsenmaksulaskun, kun olemme hyväksyneet jäsenhakemuksesi. Kun maksat jäsenmaksun laskun mukaisesti, jäsenyytesi alkaa jäsenhakemuksen saapumispäivästä. Onneksi olkoon!


Jäsenmaksulasku

Kun olet jäsen, lähetämme sinulle jäsenmaksulaskun vuosittain tammikuun aikana. Kun maksat jäsenmaksun eräpäivään mennessä, jäsenyys pysyy voimassa katkoitta. Jos et maksa jäsenmaksua, joudumme erottamaan sinut siitä lukien, josta jäsenmaksu on maksamatta.

Laskutamme kerralla koko vuoden jäsenyyden. Jäsenmaksumme perustuu kuitenkin jäsenyysaikaan, joten jäsenyyden alkaessa ja päättyessä laskutamme vuosijäsenmaksusta vain sen ajan, jonka olet ollut jäsenenä.

Jos olet jäsen myös YTK Työelämä ry:ssä, saat vuoden alussa samoihin aikoihin kaksi erillistä jäsenmaksulaskua: YTK Työttömyyskassan laskun 105 € sekä YTK Työelämän laskun 24 €.

Viitenumero ja E-lasku

Käytä maksaessasi aina laskun viitenumeroa, jotta jäsenmaksusi kohdistuu oikein. Helpoiten hoidat jäsenmaksun tilaamalla e-laskun. Silloin saat jäsenmaksun suoraan verkkopankkiisi. Kun teet e-laskuvaltuutusta, valitse lähettäjäksi YTK Työttömyyskassa. Valtuutukseen tarvitset lisäksi jäsennumerosi sekä edellisen jäsenmaksulaskusi viitenumeron. Nämä molemmat löydät OmaYTK:sta.

Jäsenmaksuvapautus

Meillä ei ole jäsenmaksuvapautuksia. Sinun pitää siis maksaa jäsenmaksu myös esimerkiksi työttömänä ollessa, opiskellessa, äitiyslomalla, hoitovapaalla ja varusmiespalveluksen aikana. Näin turvaat jäsenyys- ja työssäoloaikojen säilymisen.

Jäsenmaksun palautus

Jos jäsenyytesi päättyy uuden jäsenmaksukauden aikana esimerkiksi eläköitymisen vuoksi, maksa jäsenmaksu siitä huolimatta kokonaisuudessaan.

Kun olet lähettänyt meille eroilmoituksen, voimme palauttaa jäsenmaksusta ylijääneen osan. Alle 10 euron summaa emme palauta. Palautettavalle jäsenmaksulle emme maksa korkoa.

Jäsenmaksun periminen ansiopäivärahasta

Jos saat päivärahaa, etkä ole maksanut jäsenmaksua, perimme eräpäivän jälkeen jäsenmaksun päivärahasta.

Jäsenmaksu ja verovähennys

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen sen maksuvuonna. Ilmoitamme maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle.

Työttömyyskassan jäsenmaksu on lain mukaan tulon hankkimisesta johtuva meno, joten sen voi vähentää verotuksessa. Jäsenmaksua ei vähennetä veroista, vaan se vähennetään tuloista, joista vero lasketaan.

Kun täytät veroilmoitusta tai tarkistat esitäytettyä ilmoitusta, muista, että voit vähentää verotuksessa YTK Työttömyyskassan 105 € jäsenmaksun.

Me ilmoitamme tiedon jäsenmaksustasi suoraan verottajalle. Jäsenmaksu kannattaa kuitenkin tarkistaa, kun tilaat uutta verokorttia tai tarkastat veroehdotusta.

Verovähennyksen vaikutus meidän jäsenmaksullamme on vuodessa 30 – 50 euron luokkaa.