Hyppää sisältöön
Etusivu Tietoa meistä

Suomen suosituin kassa

YTK Työttömyyskassa on Suomen suurin ja suosituin työttömyyskassa. Parasta meissä on se, että me pidämme jäsenistämme ja jäsenemme pitävät meistä.

Itse asiassa syy siihen, että olemme Suomen suurin työttömyyskassa, johtuu jäsenistämme. He suosittelevat meitä ystävilleen ja läheisilleen.

Suomen suurin ja monipuolisin jäsenistö

Meitä ei olisi olemassa ilman jäseniämme. Siksi olemme onnellisia siitä, että joka vuosi kymmenet tuhannet palkansaajat valitsevat meidän ansioidensa vakuuttajaksi. Hyvä kehitys on nostanut YTK Työttömyyskassan Suomen suurimmaksi.

Olemme ylpeitä jäsenistämme, jotka edustavat työntekijöitä kaikilta aloilta. Meitä on jo 537 156. Se vastaa reippaasti yli 20 prosenttia Suomen palkansaajista.

Meitä kiinnostaa, mitä jäsenemme ajattelevat, mitä he pitävät tärkeänä ja mitä he haluavat. Jäsentemme palvelukokemus ohjaa kaikkia kehitysaskeleitamme. Tämä toimii, koska sen avulla meidän työmme on mielekästä ja palkitsevaa ja jäseniltämme saamamme suoran palautteen avulla olemme voineet viedä palvelumme huipulle – kiitos siitä!

Työttömyys­kassan tarinassa on monta osaa

Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että neuvomme sinua työttömyysturvaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa maksamme sinulle ansiopäivärahaa. Periaatteessa homma on yksinkertainen, mutta käytännössä se vaatii huippuunsa viritetyn koneiston ja asiansa osaavia fiksuja ihmisiä.

YTK Työttömyyskassa on keskinäisen vastuun yhteisö, mikä tarkoittaa sitä, että jäsenet omistavat kassan ja päättävät, miten kassa toimii. Jäsenet asettavat kassan kokouksessa hallituksen, joka puolestaan nimittää toimitusjohtajan ja muut johtoryhmän jäsenet. Toimitusjohtaja yhdessä johtoryhmän kanssa kehittää ja ohjaa kassan toimintaa. Tavoitteenamme on olla jokaisen työn turva.

Tavoitteenamme on olla jokaisen työn turva

Auli Hänninen, YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja

Maksamme vuosittain ansiopäivärahaa jäsenillemme monta sataa miljoonaa euroa. Emme kuitenkaan yksin rahoita maksamiamme etuuksia. Työttömyysturva on julkinen palvelu ja se on hyvin tärkeää työmarkkinoiden toiminnan kannalta. Siksi sen rahoitukseen osallistuu laajasti valtio, työnantajat, työntekijät sekä työttömyyskassan jäsenet. Laaja rahoituspohja on mahdollistanut sen, että järjestämämme ansioturva on hyvin kattava. Sen avulla on hyvä luovia työelämän käänteissä ja kehittää omaa työuraa.

YTK Työttömyyskassa on perustettu vuonna 1991. Toiminta alkoi 1992 ja siitä lähtien jäsenmäärämme on kasvanut joka vuosi. Meille tämä kertoo siitä, että meihin luotetaan ja että palvelumme koetaan tärkeäksi ja sille on kysyntää. Vahva jäsenkasvu on luonut myönteisen kehän, jossa kasvun avulla olemme voineet pitkäjänteisesti kehittää palveluamme ja sitä kautta säilyttäneet vahvan veto- ja pitovoiman. Kiitos kuuluu kaikille YTK Työttömyyskassan jäsenille kautta aikain!


Arvomme

Pohdimme ja määritimme yhteistä arvomaailmaamme noin kymmenen vuotta sitten. Yhdessä päädyimme kiteyttämään ajatuksemme kolmeksi arvoksi, joiden mukaan toimimme arjessa sekä kaikissa muutos- ja valintatilanteissa. Nyt voi todeta, että silloinen työmme onnistui. Arvomme ovat nykyään aivan yhtä ajankohtaisia ja toimivia, mitä ne olivat jo syntyessään.

Muutos on mahdollisuus

Uskallamme kokeilla, kysyä ja vaikuttaa asioihin, jotta pystymme tukemaan työelämää ja sinua.
Jokainen meistä kulkee työelämässä yksilöllistä polkua.
Etsimme uusia tapoja yhdistää työtä ja työntekijöitä. Rakennamme uusia palveluita, joiden avulla parannamme suomalaista työelämää.
Muuttuminen ei ole helppoa, siihen tarvitaan tukea ja uskallusta.

Sinun oppaasi

Työttömyyden sattuessa olemme oppaanasi.

Asioita ei tarvitse murehtia yksin – meille on kunnia-asia auttaa sinua työttömyysturvan hankalissakin sokkeloissa. Jos esimerkiksi pyydämme lisätietoja, kerromme, miksi niitä tarvitsemme.

Jokainen kulkee työelämässä yksilöllistä polkua. Haluamme opastaa ja valmentaa tasapuolisesti ja tarjota jokaiselle eväät parhaaseen mahdolliseen työelämään.

Rohkea keskustelija

Viestintä on vuorovaikutusta, yhteistä ajatusten vaihtoa. Kun jaamme tietoa ja kokemuksia, voimme kehittää sitä, mikä on hyvää ja muuttaa sitä, mikä on huonosti.

Keskustelemme rohkeasti työelämästä ja sen muuttamisesta. Haluamme olla suoria, reiluja ja aitoja. Ilman rohkeutta moni asia jää sanomatta ja siksi ymmärretään väärin.