Hyppää sisältöön
Etusivu Maksuennuste

Maksu­ennuste

Päivitetty 4.3.

Nyt on ruuhkaa. Hakemusmäärät ovat suuria. Ennusteemme mukaan saamme käsiteltyä ensihakemukset noin 3–4 viikon kuluessa. Jatkohakemukset, joissa olet ilmoittanut työtä tai joissa on muutoksia, käsittelemme noin 2–3 viikon kuluessa. Kokonaan työttömän jatkohakemukset maksamme heti.

  • Normaali

  • Hieman ruuhkaa

  • Ruuhkaa

Nykyinen maksuennusteen tila: Ruuhkaa

Nyt käsittelemme

8.2.

saapuneita ensihakemuksia

18.2.

saapuneita jatkohakemuksia, jotka sisältävät liitteitä tai muutoksia

4.3.

saapuneita kokonaan työttömän jatkohakemuksia, joissa ei ole muutoksia

Hakemuksia jonossa

4 320

ensihakemusta

13 264

jatkohakemusta, jossa liitteitä tai muutoksia, kuten osa-aikatyötä

17 584

hakemuksia yhteensä

Joidenkin hakemusten käsittely vaatii yksityiskohtaisempaa asiantuntemusta. Tällaisia ovat esimerkiksi hakemukset, joihin liittyy yritystoimintaa. Nämä hakemukset ohjautuvat meillä sisäisesti oikeaan paikkaan ja näiden hakemusten käsittelyaika voi tilanteesta riippuen erota yllä esitetystä.

Mikä käsittelyaikaan vaikuttaa?

Käsittelyaika on aika, joka kuluu hakemuksen saapumisesta päätökseen tai maksuun. Tämän jälkeen rahojen siirtymiseen menee vielä kaksi pankkipäivää.

Käsittelyaikaan vaikuttavat hakemustyyppi, tarvittavat lisätiedot sekä päiväkohtaiset hakemusmäärät. Kun tilanne elää jatkuvasti, ei yksittäiselle hakemukselle ole etukäteen annettavissa tarkkaa käsittelyaikaa.

Voit tutustua tarkemmin käsittelyaikojen muodostumiseen sekä maksun siirtymiseen vaikuttaviin pankkipäiviin tietopankissamme.