Hyppää sisältöön
Etusivu Tietoa meistä Kuka omistaa YTK Työttömyyskassan?

Omistajat

524 579 jäsentä omistavat yhdessä YTK Työttömyyskassan.

Työttömyyskassalain mukaan työttömyyskassa on keskinäisen vastuun perusteella toimiva yhteisö. Se tarkoittaa, että YTK Työttömyyskassan jäsenet omistavat kassan. Tämä näkyy muun muassa siinä, että ylintä päätösvaltaa työttömyyskassassa käyttää kassan kokous. Kassan kokous on jäsenten kokous, joten viime kädessä kassan asioista päättävät jäsenet.

Järjestämme kerran vuodessa kassan kokouksen, jonne on kutsuttu kaikki jäsenet. Kassan kokouksen asialistalla on seuraavat asiat

Yleistä toiminnastamme

Työttömyyskassa ei ole liiketoimintaa. Emme tuota voittoa omistajille. Meillä on tasoitusrahasto, jonne mahdollinen ylijäämä lain mukaan siirretään. Jäsenmaksuista ylijääneet varat rahastoimme turvaamaan maksukykyämme.

Rahasto puskuroi suhdanteiden vaikutusta jäsenmaksuun. Esimerkiksi YTK Työttömyyskassan jäsenmaksu on ollut aina hyvin vakaa, koska voimme hyvin hoidetulla rahastolla tasoittaa jäsenmaksuun kohdistuvia paineita.

Jos työttömyyskassa puretaan, siirretään rahastoon kertyneet varat Työllisyysrahastolle.

Työttömyyskassalla on hallitus, joka edustaa kassaa ja hoitaa ne kassan asiat, joita laissa tai kassan säännöissä ei ole määrätty kassan muiden hallintoelinten hoidettaviksi. Lisäksi kassalla on vastuunalainen toimihenkilö.  YTK Työttömyyskassan vastuunalainen toimihenkilö on toimitusjohtaja Auli Hänninen.