Hyppää sisältöön

Näin haet liikkuvuus­avustusta

Hae liikkuvuusavustusta takautuvasti viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta lukien haet liikkuvuusavustusta.

Voit hakea liikkuvuusavustusta myös etukäteen, mutta käsittelemme hakemuksen kuitenkin aikaisintaan kahden viikon kuluttua työsuhteen tai työhön liittyvän koulutuksen alkamisesta.

Hae liikkuvuusavustusta erillisellä lomakkeella, jonka löydät OmaYTK:sta tai nettisivuiltamme. Täytä lomake, tallenna se ja mene OmaYTK:hon. OmaYTK:ssa voit lisätä lomakkeen liitteenä ja lähettää sen meille.

Tarvitsemme hakemuksen liitteeksi kopion työsopimuksesta.

Liikkuvuusavustusta haetaan vain kerran, eli saat yhdellä hakemuksella haettua koko tukiajan.

Liikkuvuusavustuksen hakulomakkeelta löydät myös erillisen muutosilmoitus-lomakkeen, jolla voit ilmoittaa työsuhteen aikana tapahtuvista muutoksista. Muista ilmoittaa meille heti, jos työsuhteessasi tapahtuu muutoksia. Jos työnteko keskeytyy tai työsuhde päättyy, emme voi enää maksaa liikkuvuusavustusta.


Maksurytmi

Maksamme liikkuvuusavustusta aina jälkikäteen 4 kalenteriviikon jaksoissa. Ensimmäinen maksu voi olla lyhyemmältä ajalta, mutta se on kuitenkin vähintään 2 kalenteriviikolta. 

Kun saat liikkuvuusavustusta kokoaikatyöhön, on maksupäivä neljän viikon välein perjantaina. 

Kun työskentelet osa-aikaisesti, voimme maksaa liikkuvuusavustusta vain työpäiviltä. Tarkistamme maksun, kun käsittelemme ansiopäivärahahakemuksesi.