Hyppää sisältöön

Jos olet jo täyttänyt 25 vuotta, sinulla on mahdollisuus opiskella lyhytkestoisesti menettämättä ansiopäivärahaa. Tarkoitus ei ole tukea uusia tutkintoon johtavia opintoja, vaan avata väylä muuntokoulutukselle sekä kesken jääneiden opintojen loppuun saattamiselle.

Opinnot ovat lyhytkestoisia, jos opintojen muodostaman kokonaisuuden kesto tai jäljellä olevien opintojen kesto on enintään kuusi kuukautta.

Työvoimaviranomainen ei erikseen arvioi yksilöllistä koulutustarvettasi tai opintojen tarkoituksenmukaisuutta. Käytännössä voit siis vapaasti valita, mitä haluat opiskella.

Lyhytkestoiset opinnot eivät estä meitä maksamasta ansiopäivärahaa. Ilmoita silti opinnoista työvoimaviranomaiselle ennen opintojen alkua.

Voit käyttää mahdollisuutta opiskella lyhytkestoisesti vain kerran yhtä enimmäismaksuaikaa kohden. Aina kun täytät työssäoloehdon, saat siis uuden mahdollisuuden opiskella lyhytkestoisesti.

Työllistämistä edistävistä palveluista poiketen lyhytkestoisten opintojen ajalta emme maksa korotusta ansiopäivärahaan emmekä myöskään kulukorvauksia.

Muista pitää työnhaku voimassa

Lyhytkestoisen opiskelun ajalla sinulla on velvollisuus hakea ja olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä. Vastaavasti sinun pitää muutenkin toimia sen mukaan, miten työvoimaviranomainen sinua ohjeistaa ja mitä olet työvoimaviranomaisen kanssa sopinut.