Skip to content

Hem Lagen ändrades – nu kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb

Lagen ändrades – nu kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb

Ämnen

  • Arbetslöshet
  • Jobbsökande
  • Lagförändring
  • YTK

Riksdagen har antagit en lag som gör det möjligt för oss att stödja våra medlemmars sysselsättning. Nu bygger vi snabbt upp nya tjänster för att hjälpa dig genom arbetslivets alla vändningar.

Vårt mål är att snabbt kunna leverera omfattande, relevanta och effektiva arbetsförmedlingstjänster till våra medlemmar. Vi vill att våra medlemmar ska vara mindre benägna att bli arbetslösa i framtiden och att de ska ha kortare arbetslöshetsperioder. Vi vill också att våra medlemmar ska ha möjlighet att utveckla sina färdigheter och karriärer så att meningsfulla jobb leder naturligt i den föränderliga arbetsvärlden.

Vi kommer även fortsättningsvis att ta väl hand om din och våra andra medlemmars inkomsttrygghet och ständigt sträva efter att förbättra våra kunders upplevelse av oss.

Användningen av de nya arbetsförmedlingstjänsterna är helt frivillig och inte kopplad till villkoren för att få inkomstrelaterad dagpenning.

Du hittar mer information om arbetsförmedlingstjänster på vår webbplats.

Framgångsrik lobbyverksamhet

Enligt lagen om arbetslöshetskassor är arbetslöshetskassans uppgift att ordna inkomsttrygghet för sina medlemmar. Lagen förbjuder uttryckligen all annan verksamhet. I praktiken har det inneburit att vi har kunnat betala ut miljarder euro i inkomststöd, men inte kunnat hjälpa våra medlemmar att hitta arbete.

Vi har länge kritiserat denna begränsning och föreslagit förbättringar av lagen. Vi har också frågat våra medlemmar och en överväldigande majoritet har ställt sig bakom idén att vi skulle kunna stödja våra medlemmars sysselsättning.

Vårt långsiktiga arbete har varit framgångsrikt och lagen har nu ändrats. Vi är mycket glada över att vi har fått möjlighet att stödja våra medlemmars sysselsättning!