Hyppää sisältöön

Etusivu Laki muuttui – nyt voimme auttaa sinua työn­haussa

Laki muuttui – nyt voimme auttaa sinua työn­haussa

Aiheet

  • Lakimuutos
  • Työnhaku
  • Työttömyys
  • YTK

Eduskunta on hyväksynyt lain, joka antaa meille mahdollisuuden tukea jäsentemme työllisyyttä. Nyt alamme vauhdilla rakentaa uusia palveluja, joilla autamme sinua työelämän käänteissä. Laki vaatii vielä presidentin vahvistuksen.

Presidentti on vahvistanut lain 28.6.2024. Laki tulee voimaan 1.7.2024.

Tavoitteemme on, että pystymme nopealla aikataululla tarjoamaan jäsenillemme kattavia, osuvia ja vaikuttavia työllisyyspalveluita. Haluamme, että jäsenemme ovat jatkossa yhä harvemmin työttömiä ja mahdolliset työttömyysjaksot ovat aiempaa lyhyempiä. Haluamme myös, että jäsenillämme on mahdollisuus kehittää osaamistaan ja työuraansa siten, että mielekkäät työtehtävät vievät luontevasti eteenpäin muuttuvassa työelämässä.  

Lisäksi pidämme jatkossakin hyvää huolta sinun ja muiden jäsentemme ansioturvasta ja pyrimme jatkuvasti parantamaan asiakkaidemme kokemusta meistä. 

Uusien työllisyyspalveluiden käyttö on täysin vapaaehtoista, eikä niillä ole yhteyttä ansiopäivärahan maksamisen ehtoihin. Työttömyyskassojen tarjoamat työllisyyspalvelut eivät korvaa julkisia velvoittavia työvoimapalveluita.

Löydät sivuiltamme lisää tietoa työllisyyspalveluista.

Onnistunutta vaikuttamistyötä 

Työttömyyskassalain mukaan kassan tehtävä on järjestää jäsenilleen ansioturva. Laissa erikseen kielletään kaikki muu toiminta. Käytännössä tämä on tarkoittanut, että olemme voineet maksaa miljardeja euroja ansioturvaa, mutta emme ole voineet tukea jäseniämme työnhaussa.  

Olemme jo pitkään kritisoineet tätä rajausta ja ehdottaneet lain kehittämistä. Olemme kysyneet asiaa myös jäseniltämme ja ylivoimaisesti suurin osa on kannattanut ajatusta siitä, että voisimme tukea jäsentemme työllisyyttä. 

Pitkäjänteinen työmme on onnistunut ja nyt lakia on siis muutettu. Olemme hyvin iloisia siitä, että olemme saaneet mahdollisuuden tukea jäsentemme työllisyyttä!


Työ alkaa

Suunnittelutyötä ja pilotointia YTK Työttömyyskassassa on jo tehty, mutta vasta lakimuutos mahdollistaa todellisen toimeen tarttumisen. Muutos on iso niin jäsentemme kuin henkilöstömmekin keskuudessa. Jatkossa työssäkäyvä ja työtön jäsenemme saa meiltä enemmän palveluita ja henkilöstömme osaaminen laajenee. Nämä molemmat ovat merkittäviä ja inspiroivia mahdollisuuksia.

Lue lisää YTK Työttömyyskassan toimitusjohtajan mietteistä YTK Työelämän blogissa!