Skip to content

Enkät till medlemmar

Vi har märkt att arbetslöshet i den allmänna debatten fortfarande förknippas med alltför negativa bilder. Vårens Medlemspulsundersökning visade att många människors egna erfarenheter av arbetslöshet inte stämmer överens med den allmänna bilden.

Vi tror att en period av arbetslöshet kan vara ett meningsfullt steg mot nästa jobb och är en normal del av arbetslivet. Samtidigt glöms det ofta bort att arbetslöshet är ett hårt arbete.

Vi vill ta upp frågan igen och uppmärksamma hur samhället och vi som människor pratar om arbetslöshet. Eftersom våra medlemmar betyder allt för oss vill vi först veta vad ni tycker i frågan, så att vi på bästa sätt kan ta upp det.

Vårens Medlemspuls: oro men också hopp

Enligt vårens Medlemspuls har våra medlemmars oro för den stigande arbetslösheten ökat sedan i höstas. Denna oro återspeglas särskilt i äldre åldersgrupper och i viss mån hos arbetslösa arbetssökande.    
YTK kommer att fortsätta att arbeta för att stödja sina medlemmar och förbättra deras sysselsättningsmöjligheter. Arbetslöshetskassorna får möjlighet att erbjuda anställningsstöd för sina medlemmar och YTK Arbetsliv erbjuder ett brett utbud av andra verktyg för att stödja jobbsökning.  

Snart är sommaren här – kom ihåg det här om semester och semesterlön

För många av oss innebär sommaren antingen en längre eller kortare semester. Hur många semesterdagar tjänar du in om du har en tillsvidareanställning eller t.ex. en visstidsanställning? Får du betalt för din semester och hur mycket? Vi har sammanställt svaren på dessa frågor och mycket mer!

Vinn ett presentkort på 100 euro genom att byta till e-faktura!

Nu är det hög tid att byta från medlemsfaktura i pappersform till e-faktura! När du gör det nu deltar du i utlottningen av et presentkort på 100 euro från Verkkokauppa.com. E-fakturering är det enklaste sättet att se till att dina räkningar betalas i tid.

Lagändringar

I april upphörde barntillägget till utkomststödet och den skyddade delen av den jämkade dagpenningen. För de flesta kommer effekten att märkas när vi betalar ut de inkomstrelaterade dagpenningarna för april i maj.

Regeringen har föreslagit riksdagen att arbetslöshetskassan i fortsättningen ska kunna stödja medlemmarnas sysselsättning. Riksdagen har för avsikt att behandla förslaget före sommaruppehållet.

Förslag om att avskaffa den alterneringsledigheten, att gradera den inkomstrelaterade dagpenningen, att ta bort arbetsvillkoret för lönesubventionerat arbete och att avskaffa åldersrelaterade undantag behandlas också fortfarande av regeringen.

Är du redan medlem i YTK Arbetsliv? Dra nytta av de fantastiska förmånerna!

Med ett medlemskap i YTK Arbetslöshetskassan och ett medlemskap i YTK Arbetsliv i bakfickan har du alla möjliga trevliga saker för att skydda dig i arbetslivet och njuta av din fritid. För bara 24 euro per år får du alla de bästa förmånerna.

När sommaren närmar sig bör en medlem av YTK Arbetsliv ta en titt på dessa, till exempel:

Se alla medlemsförmåner i YTK Arbetsliv och se till att du får ut det bästa av det!