Hyppää sisältöön

Etusivu Jäsenmaksumme on 105 euroa vuonna 2024

Jäsenmaksumme on 105 euroa vuonna 2024

Aiheet

  • Jäsenyys
  • YTK

YTK Työttömyyskassan hallitus on ehdottanut 105 euron jäsenmaksua ensi vuodelle ja Finanssivalvonta on sen hyväksynyt. Kassan jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa ja summa on verovähennyskelpoinen.

YTK Työttömyyskassan jäsenmaksun suuruuteen vaikuttaa eniten jäsenten työttömyys, sillä kun työttömyys kasvaa, joudumme varaamaan enemmän rahaa maksettaville etuuksille. Työttömyyden ennustetaan nousevan ja se heijastuu myös jäsenmaksuumme.

Tälle vuodelle olimme arvioineet noin 7,5 % työttömyyttä. Kesään saakka arvio piti paikkansa, mutta työttömyys on sittemmin lähtenyt taantuman myötä nousuun. Oletuksemme on, että ensi vuonna työttömyys nousee noin 8 %:iin ja jäsenmaksu vastaa tätä nousua.

YTK Työttömyyskassa maksaa kuukausittain noin 40-50 000 jäsenelleen ansioturvaa. Tänä vuonna maksettavien etuuksien summa noussee noin 683 miljoonaan euroon.

Tehokkainta toimintaa

YTK Työttömyyskassan jäsenenä voit olla luottavaisin mielin myös taantuman aikana. Finanssivalvonnan keräämän kassavertailun mukaan olemme tehokkaimmin toimiva kassa. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että me saamme etuusmaksut maksuun vähimmillä kuluilla. Jos YTK ei toimisi näin tehokkaasti, jäsenmaksumme pitäisi olla selvästi korkeampi.

Muista tarkistaa yhteystietosi ja ottaa käyttöösi e-lasku

Ensi vuoden jäsenmaksut lähetetään tammikuussa. Jotta jäsenmaksu löytää perille, tarvitsemme ajantasaiset yhteystietosi. Muistathan tarkistaa, että ne ovat ajan tasalla! Yhteystiedot voit tarkistaa ja päivittää kätevästi OmaYTK:ssa.

Lisäksi suosittelemme, että otat e-laskun käyttöösi, jos sinulla ei sitä vielä ole. E-lasku on helpoin tapa varmistaa, että lasku tulee ajoissa maksetuksi ja ansioturvan vakuutuksesi pysyy voimassa. Vaihtamalla e-laskuun nyt, osallistut myös arvontaan! Lue lisää.

Täydennä jäsenyytesi huippueduilla!

YTK Työttömyyskassan jäsenenä voit halutessasi kuulua myös YTK Työelämään, joka tarjoaa esimerkiksi Lakikaveri-palvelun, vakuutuksia ja paljon muita työelämää helpottavia etuja. YTK Työelämä laskuttaa oman vuosijäsenmaksunsa erikseen. Tämä summa on 24 euroa vuodelta 2024.

Tutustu YTK Työelämään!