Hyppää sisältöön

Etusivu Histori­allinen sään­tö­muutos hyväk­sytty

Histori­allinen sään­tö­muutos hyväk­sytty

Aiheet

  • Ansioturva
  • Jäsenyys
  • Lakimuutos
  • Työnhaku
  • Työttömyys
  • YTK

YTK Työttömyyskassan ylimääräinen kassan kokous hyväksyi kassan sääntöihin muutoksen, joka mahdollistaa kassan jäsenten työllisyyden tukemisen.

Eduskunnassa on käsittelyssä hallituksen esitys, joka toteutuessaan antaa työttömyyskassoille mahdollisuuden tukea myös jäsentensä työllisyyttä. Voimassa olevan lain mukaan kassan tehtävä on järjestää ansioturva ja kaikki muu toiminta on erikseen kielletty.

Olemme jo pitkään nähneet mahdollisuuden jäsentemme laajempaan tukemiseen. Varsinkin työttömällä jäsenellä on luonteva yhteys meihin, jolloin esimerkiksi työnhaun tukea olisi helppo kohdentaa jäsenelle heti työttömyyden alussa tai jopa sitä ennen. Jo vuodesta 2017 olemmekin aktiivisesti vieneet viestiä siitä, että työttömyyskassat olisi fiksua ottaa mukaan myös työllisyyden tukemiseen. Nyt ajatuksemme on toteutumassa.

Sääntömuutos

Työttömyyskassan on säännöissään mainittava jäsentensä työllisyyden tukeminen. Sääntömuutoksista päätetään kassan kokouksessa, jossa jäsenistö käyttää äänivaltaa. YTK Työttömyyskassan ylimääräinen kassan kokous hyväksyi perjantaina 31.5.2024 sääntömuutoksen, jonka myötä kassan tehtäviin lisätään mahdollisuus tukea jäsentensä työllisyyttä.

Finanssivalvonta tarkastaa ja vahvistaa uudet säännöt. Sääntömuutos on lisäksi ehdollinen tulevan lakimuutoksen suhteen. Sääntömuutos tulee kassan sääntöihin vasta, kun asiaa koskeva laki on eduskunnassa hyväksytty.

Uudet palvelut

Kun laki ei ole vielä voimassa, emme ole voineet suoraan kehittää uusia palveluja. Kun laki hyväksytään, voimme alkaa täydellä voimalla kehittää uusia palveluja. Tavoitteemme on mahdollisimman pian saada ensimmäiset palvelut saataville ja hyötykäyttöön.