Hyppää sisältöön

Etusivu Sanoita omat vahvuutesi

Sanoita omat vahvuutesi

Jäsenenä voit nyt hyödyntää palveluamme ja oppia uusia tapoja sanoittaa vahvuuksiasi. OmaYTK:n kautta voit nimittäin nyt tehdä persoonallisuusarvioinnin. Arvioinnin avulla lisäät itsetuntemusta ja pystyt kuvailemaan itseäsi ja työpersoonaasi työnhaun eri vaiheissa entistä osuvammin.

Työpersoonallisuusarviointi avuksi

Kun kirjaudut OmaYTK:hon, löydät etusivulta linkin, josta pääset persoonallisuusarviointiin. Seuraa linkkiä ja vastaa kyselyyn. Arvioinnin suoritettuasi saat laajan palauteraportin sähköpostiisi. Tutustu siihen rauhassa, sillä se on hyödyllinen työkalu itsensä kehittämisen ja omien uravalintojen tueksi.

Toivotamme sinulle antoisia hetkiä vahvuuksiesi äärellä!

Tästä on kyse

Persoonallisuusarviointi kartoittaa työpersoonallisuuttasi ja luontaisia taipumuksiasi, sekä mieluisimpia työskentelytapojasi työpaikalla. Arvioinnilla mitataan pehmeitä taitoja, kuten esimerkiksi vuorovaikutustyyliä, ajattelutapaa, motivaatiota ja kulttuurisopivuutta. Arviointi antaa luotettavaa tietoa vahvuuksistasi, sekä työskentelytyylistäsi ja motivaatiotekijöistäsi.

Arvioinnissa esitetään erilaisia toimintatapoihin ja motivaatiotekijöihin liittyviä lausumia, joihin sinun tulee vastata sen mukaan, kuinka hyvin ne kuvaavat sinua. Onkin hyvä huomata, että arvioinnissa ei ole olemassa yhtä oikeaa lopputulosta.

Toivomme arvioinnin lisäävän itsetuntemustasi ja auttavan sinua tunnistamaan ja ymmärtämään omia vahvuuksiasi ja kehitysalueitasi sekä tukevan urakehitystäsi.

Saat kattavan raportin omista vahvuuksistasi

Arvioinnin suoritettuasi saat henkilökohtaisen palauteraportin. Palauteraportti on hyödyllinen työkalu itsesi kehittämisen ja omien uravalintojen tueksi. Löydät siitä vinkkejä ja uusia näkökulmia omien vahvuuksiesi sanoittamiseen työnhaun eri tilanteissa.

Palvelun sinulle tuottaa YTK Työttömyyskassan valitsema yhteistyökumppani Clevry. Clevryn kehittämän arviointialustan tarkoitus on auttaa työnhakijoita löytämään vahvuuksiaan vastaava työpaikka.


Vinkkejä persoonallisuusarvioinnin suorittamiseen

Persoonallisuusarviointi ei ole perinteisessä mielessä “testi”. Siinä ei ole oikeita tai vääriä vastauksia. On vain ihmisten luontaisia taipumuksia ja vahvuuksia, ja ne sopivat yhteen eri tavoin eri organisaatioissa ja työtehtävissä. Parasta on olla oma itsensä ja vastata rehellisesti oman työminän pohjalta.

Varaa riittävästi aikaa

Kysely ei ole ajastettu. Varaa kuitenkin riittävästi aikaa, sekä rauhallinen paikka arvioinnin täyttämiseen.

Lue kysymykset huolella

Lue ohjeet ja kysymykset huolella, ennen kuin vastaat. Kun aloitat arvioinnin täyttämisen, älä käytä liikaa aikaa vastaustesi miettimiseen, sillä usein se vastaus mikä tulee ensimmäisenä mieleen, on myös oikea.

Pidä työkonteksti mielessä vastatessasi

On tärkeää olla rehellinen vastauksissaan ja vastata sen pohjalta, miten toimit työympäristössä. Älä siis vastaa sen pohjalta, miten toimit työn ulkopuolella. Saatat olla esimerkiksi erittäin sosiaalinen ja puhelias kotioloissa ja ystävien seurassa, mutta jos et toimi samalla tavalla töissä, on tärkeä tuoda tämä puoli itsestäsi esille vastauksissa.

Ole rehellinen

Arviointialusta on rakennettu siten, että tulosten manipuloiminen vastaajan haluamaan suuntaan on vaikeaa. Se on myös turhaa, sillä se, että työllistyt sellaiseen yritykseen ja työtehtävään, jossa pääset parhaiten hyödyntämään vahvuuksiasi, on aina sekä sinun että myös työnantajan etu. Kannattaa siis olla rehellinen, kun vastaat kyselyyn.

Toimi näin

  1. Valitse rauhallinen tila ja ajankohta
  2. Varmista, että sinulla on noin 15-20 minuuttia aikaa
  3. Kirjaudu OmaYTK:hon
  4. Mene etusivulla uutiseen persoonallisuusarvioinnista ja seuraa jutun linkkiä
  5. Tee persoonallisuusarviointi
  6. Saat tulokset arvioinnista sähköpostiisi noin vartissa (muista tarkistaa roskaposti)

Tutustuthan myös jo olemassa oleviin työnhaun sisältöihin YTK Työelämän sivuilla:

Työnhaun palvelut