Hyppää sisältöön

Etusivu Näin merkitset viikonloput päivärahahakemukseen

Näin merkitset viikonloput päivärahahakemukseen

Aiheet

  • Ansioturva
  • Työttömyys

Viikonloput tuottavat joskus päänvaivaa päivärahahakemuksen täyttämisessä. Tässä jutussa annetaan yksinkertaiset ohjeet, joilla homma sujuu.

Saamme säännöllisesti kyselyitä siitä, miten viikonloput pitäisi merkitä päivärahahakemukseen. Moni ei välttämättä ajattele olevansa työtön tai lomautettu viikonloppuna, mikä saattaa aiheuttaa hämmennystä hakemuksen täyttämisessä.

Kuitenkin asia on melko yksinkertainen hakijan näkökulmasta.

Työnhaku on voimassa huolimatta siitä, onko arki vai viikonloppu. Siksi lauantaille tai sunnuntaille hakemukseen laitetaan merkintä lomautettu tai työtön, jos et ole ollut töissä, palkallisella lomalla tai sairaana.

Viikonloppuna voi myös tehdä työtä. Siksi viikonloppu pitää merkitä työttömäksi, jos et ole työtä tehnyt.

Jos puolestaan olet ollut viikonloppuna töissä, merkitse hakemukseen viikonlopun päiville kyseisinä päivinä tehdyt työtunnit.

Jos et merkitse mitään, ei OmaYTK anna sinun lähettää hakemusta, koska tarvitsemme aina tiedon siitä, oletko ollut työtön vai töissä.

Myös arkipyhät aiheuttavat joskus päänvaivaa. Niiden merkitsemiseen löydät ohjeet täältä: https://www.ytkkassa.fi/ansioturvaopas/ansiopaivarahan-hakeminen/arkipyhakorvaus/