Hyppää sisältöön

Etusivu Korvaussummamme nousi viime vuonna lähes 700 miljoonaan euroon

Korvaussummamme nousi viime vuonna lähes 700 miljoonaan euroon

Aiheet

  • Ansioturva
  • Työttömyys
  • YTK

Saimme vuoden 2023 aikana kymmeniä tuhansia uusia jäseniä ja maksoimme päivärahaa lähes 700 miljoonaa euroa. Työttömyyden kasvu näkyi päivärahakuluissa.

YTK Työttömyyskassan asema Suomen suurimpana työttömyyskassana vankistui entisestään vuonna 2023. YTK Työttömyyskassaan liittyi viime vuonna 56 940 uutta jäsentä.

Vuoden lopussa YTK Työttömyyskassaan kuului 528 554 palkansaajaa.

Hakemuksia YTK:lle saapui yhteensä 616 431 kappaletta. Näistä ensihakemuksia eli alkaneen työttömyyden tai lomautuksen vuoksi lähetettyjä oli 58 845 kappaletta ja jatkohakemuksia 509 963 kappaletta.

Näiden hakemusten perusteella päivärahaa maksettiin yhteensä 695,9 miljoonaa euroa. Se on 8 % enemmän kuin vuonna 2022. Työttömyys kasvoi, mikä näkyi päivärahakuluissa.

”Työttömyyden nousu näkyy suoraan päivärahakuluissa. Meillä on paljon jäseniä muun muassa rakennusalalta, jonka suhdanne oli viime vuonna huono”, sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Sovitellun päivärahan osuus oli 79,6 miljoonaa euroa ja täyden päivärahan osuus 615,9 miljoonaa euroa. Suurin osa päivärahasta siis maksettiin täysin työttömille tai kokonaan lomautetuille.  

Satoja tuhansia viestejä jäsenten kanssa

Asiakaspalvelijamme olivat jäseniimme yhteydessä satoja tuhansia kertoja. Puhelimemme soivat viime vuonna yhteensä 126 378 kertaa, ja näistä ehdimme vastaamaan valtaosaan, tarkkaan ottaen 99 126 puheluun. Viestejä meille saapui hulppeat 223 546 kappaletta ja lähetimme niitä asiakkaillemme vielä enemmän, 281 148 kpl. 

Myös Chatbottimme kävi kuumana. Se kävi yhteensä 42 968 keskustelua, joista asiakaspalveluchatin puolella jatkettiin 6531 tapauksessa. 

Lakimuutoskampanja onnistui  

YTK Työttömyyskassa on jo pitkään halunnut laajentaa työttömyyskassojen roolia laajemman työn turvan suuntaan. Tavoitteen tukemiseksi YTK toteutti keväällä 2023 laajan viestintäkampanjan, joka ajoi työllistymisen tuen palvelut työttömyyskassoille sallivaa lakimuutosta. 


Kampanja onnistui ja toivottavasti laki muuttuu jo kuluvan vuoden aikana.

”Oikeus tarjota työllistymistä tukevia palveluita on pitkäaikainen tavoitteemme, sillä haluamme turvata jäsentemme työuria entistä laajemmin. Onkin todella hienoa, että muutoksia lakiin valmistellaan ja näin pääsisimme kehittämään uutta palvelumallia”, Auli Hänninen sanoo.