Hyppää sisältöön

Etusivu Työllisyyspalvelu -pilotti käynnistyy

Työllisyyspalvelu -pilotti käynnistyy

Aiheet

  • Ansioturva
  • Jäsenyys
  • Lakimuutos
  • Työnhaku
  • YTK

Aloitamme uusien työllisyyspalveluiden testaamisen pilotilla, jossa haemme tekoälyn avulla sopivia työpaikkoja.

Kesäkuun lopulla eduskunta hyväksyi lakimuutoksen, joka antaa meille mahdollisuuden tarjota jäsenillemme myös työllisyyspalveluita. Presidentti on lain vahvistanut ja finanssivalvonta on vahvistanut YTK Työttömyyskassan uudet säännöt. Nyt olemme vihdoin siis juridisesti täysin valmiit aloittamaan uusien työllisyyspalveluiden rakentamisen.

Kokeilusta vauhtia uusille palveluille

Tavoitteemme on elokuussa testata uutta palvelua, jonka avulla voimme tekoälyä hyödyntäen etsiä asiakkaillemme sopivia työpaikkoja.

Nyt heinäkuussa haemme ensin pienempää testijoukkoa, jonka avulla voimme virittää systeemit sopiviksi. Lähetämme satunnaisesti valituille päivärahanhakijoille kirjeen, jossa on linkki kyselyyn. Vastaamalla voi antaa tietoa työnhaustaan sekä suostua siihen, että näitä tietoja käytetään uuden palvelumme kehitystyössä.

Kun heinäkuun testi on tehty, voimme elokuussa lähettää uuden kirjeen laajemmalle hakijajoukolle ja yhteensovittaa hakijat ja työpaikkailmoitukset. Tämä on varsinainen kokeilu, jonka jälkeen pyydämme osallistujilta vielä palautetta.

Jos kaikki menee hyvin ja palvelu onnistuu, voimme seuraavaksi alkaa viemään palvelua OmaYTK:hon. Silloin olemme taas askeleen lähempänä sitä, että työnhaku on helppoa ja nopeaa.

Kerromme lisää, kun kokeilu etenee!